Den riktiga kvinnan.

Har nu för tiden svårt för Facebook. Kanske har "vänner" alltid gillat konstiga saker, eller "roliga" klipp och bilder. Men med utvecklingen av Facebook måste jag ständigt se det när jag loggar in.
 
Inte nog med att det är rasistiska grejer som dyker upp (behöver jag ens nämna kränktheten som uppstod i att flytta Tintin-boken ca tio meter, eller att plocka bort en nidbild ur ett tv-program som få halvhjärtat kollar på tre sekunder en gång om året?), det finns också mycket sexism som ofta passerar som "skämt".
 
Senast jag blev upprörd var över en bild där det stod "jag tycker att dessa tjejer är snyggare än dessa" med bild på kurviga kvinnor ("snygga") respektive smala modeller ("fula"). Bilden hade tiotusentals likes. Tänk er om det hade varit tvärt om. Jag är säker på att det i så fall skulle vara massvis med folk som istället skulle rasa över bilden, snarare än att gilla den. Jag tycker absolut att det kan finnas osunda ideal. Men vägen att få bort dessa är verkligen inte att försöka ersätta dem med nya om att en kurvig kvinna är en riktig kvinna.
 
Alla kvinnor är riktiga kvinnor. Det finns folk som är väldigt smala av naturen och det finns de som är det på grund av osunda ideal som kanske lett till ätstörning. Oavsett är alla lika riktiga eller normala just på grund av att vi människor kommer i olika fodral. Det ligger någon slags hjälteanda i att säga att man minsann gillar kvinnor som inte är pinnsmala. Som att man skulle vara en good guy (eller girl) för att man tyckte så. För att man vill ersätta ett ideal med ett annat. Som istället ska exkludera en hel drös med andra kvinnor. Kanske kan vi bara låta bli att ens kommentera andras kroppar på det sättet och skylta med vad en tycker är åtråvärt och attraktivt eller inte? Är det egentligen så mycket begärt?

Vine this.

Jag har Vine. Det enda jag lägger upp är filmer på mina djur (roligt) eller kanske på något annat (tråkigt).
 
I alla fall håller jag på att dokumentera utvecklingen av Sammy (hundvalp) och Sias (vuxen katt fast hon ser liten ut) förhållande. Det går sådär för dem. Men jag tycker att Sammy försöker snällt ändå. Kolla:
 
Sia tänker lite mer *STICK HÄRIFRÅN* just nu. Det går nog över.
 
Det brukar ju gå bra över art-gränserna i familjen liksom.

RSS 2.0